Top 5 – Brouw fouten die je moet vermijden

Thuisbrouwen kan een uiterst lonende hobby zijn, maar het is niet zonder valkuilen. Zelfs de meest doorgewinterde brouwer kan onderweg een paar fouten maken omdat ze meestal per ongeluk zijn. Om deze veelvoorkomende valkuilen te vermijden, moet u deze vijf zelf bier brouwen tips volgen:

1. Als je binnenshuis brouwt, zorg er dan voor dat je een goed geventileerde ruimte (een garage of schuur) gebruikt en plaats je brouwpan op minstens 2 meter afstand van muren of andere brandbare items.

2. Begin niet aan uw volgende batch voordat u de eerste hebt voltooid; anders zullen bacteriën je tweede partij bier binnendringen en bederven!

3. Spoel je borstels of keukengerei niet af in de gootsteen met heet water, omdat dit bacteriën in je bier kan introduceren.

4. Meet de hoeveelheden altijd zorgvuldig af, want een paar extra hop of geschrote granen extra kunnen de smaak van je bier veranderen en je achterlaten met een ongewenste en vieze smaak.

5. Zorg ervoor dat u een brouwthermometer gebruikt om de temperatuur tijdens het brouwproces bij te houden, anders heb je misschien een koud of warm bier, dat ook de smaak zal veranderen en het onaantrekkelijk zal maken.

Thuisbrouwen is niet zo moeilijk, maar als het goed wordt gedaan, kan het elke keer resulteren in een perfect brouwsel, dus zorg ervoor dat je deze tips nauwlettend volgt wanneer je je volgende partij zelfgemaakt bier brouwt.

Wees geduldig met thuisbrouwen

Heb je er ooit aan gedacht om thuis je eigen partij bier te brouwen? Hoewel het misschien intimiderend lijkt, is het eigenlijk net zo eenvoudig als het volgen van eenvoudige stappen zoals een cake bakken. Je moet ervoor zorgen dat je een maischpan hebt, waar je de gemoute granen en heet water mengt. De maischkuip moet groot genoeg zijn om dit mengsel te huisvesten, een deksel hebben en voldoende ruimte hebben om de vloeistof te laten uitzetten wanneer deze kookt.

Bepaal het type bier dat je wilt maken door over verschillende recepten te lezen en er een te kiezen die je smaak aanspreekt en gemakkelijk is voor beginners. Als je iemand kent die thuis brouwt, vraag hem dan om advies over welk type recept het gemakkelijkst te volgen is.

Het volgen van enkele stappen en het vermijden van bepaalde fouten kan u helpen met het thuis brouw proces. Er zijn veel dingen die mis kunnen gaan en dat is de reden waarom we veilige praktijken voorstellen voor bierliefhebbers die thuis bier willen proberen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *